Обладнання для переробки меду
Обладнання для підготовки меду до продажу від українського виробника ВКФ Вінпромсервіс – це сучасні технології, ідеальне виконання, висока надійність та якість роботи як окремих механізмів, так і цілих ліній з переробки меду. А ще це вигідні умови співпраці та широкий спектр послуг для наших партнерів.
Навіщо необхідна обробка бджолиного меду
Продукти бджільництва високо цінуються у всьому світі. Натуральний квітковий мед містить цукру в легко засвоюваній формі, білки, мінеральні солі, антибіотичні речовини, вітаміни та мікроелементи, що надають потужний профілактичний та лікувальний вплив на організм людини.
Важливою перевагою меду є тривалий термін зберігання. Щоправда, через деякий час він починає кристалізуватися, при цьому харчова та енергетична цінність продукту практично не змінюється. У ряді випадків відбувається закисання меду, викликане наявністю в ньому дріжджових грибів, що негативно впливає на смакові якості.
Запобігти затвердінню та збродженню меду можна єдиним способом – піддавши його тепловій обробці. Але саме тут криється головна проблема: при недотриманні температурного режиму під час нагрівання вітаміни та ферменти починають швидко руйнуватися, у продукті утворюються шкідливі канцерогени. Тому для пастеризації меду необхідно використовувати спеціальне промислове обладнання.
З чого складається лінія з переробки меду
Щоб зберегти властивості та структуру меду, перед продажем його піддають обов'язковому обробленню з метою розрідження, отримання однорідної структури, видалення вологи, фільтрування.
Виробник харчового обладнання Вінпромсервіс пропонує комплекси для обробки та купажування меду, які складаються з таких установок:
- термокамера для розпуску меду;
- приймальна ємність попередньої обробки;
- гомогенізатор для меду;
- мікрофільтр;
- пастеризатор для меду;
- вакуумний випарник.
Після всіх етапів обробки продукт проходить через теплообмінник, де моментально втрачає температуру. Саме швидкість охолодження дозволяє зберегти якість та консистенцію меду без шкоди для його складу.
На заключній стадії він потрапляє у відстійник, де позбавляється повітряних бульбашок і виводиться з резервуара для кінцевої упаковки. В результаті ми отримуємо монофлерний або купажований пастеризований мед, який відповідає строгим державним та європейським нормативам.
Всю вичерпну інформацію про комплекти обладнання для фасування меду ви можете отримати у менеджерів Вінпромсервісу. Телефонуйте нам, щоб дізнатися актуальну вартість ліній, домовитися про комплектацію та доставку обладнання для виробництва меду.